Hoe maak je een geborduurde wens kaart. :

 

Het is niet moeilijk...
Je pakt karton van ongeveer 120gr. Je kan het karton evt. voorsnijden in de maat vh patroon (LINZOOS maten zijn bijna altijd 10 - 14 cm en 13 - 13 cm) . Het patroon bestaat uit stippen... Het patroon leg je op het karton. De stippen prik je in met een prikpen.. Zijn in diverse diktes te koop.. Ik werk met een dunne.. Anders vind ik de gaatjes te groot worden. Zorg ervoor dat het papier met het patroon erop niet verschuift...
Als je klaar bent check je of je alle stippen geprikt hebt... Prik netjes en niet te snel. Dit heeft invloed op het eind resultaat.

Nu zoek je een mooi passend 3d plaatje... Meestal Borduur ik met DMC garen. De kleuren bepaal je door te kijken welke kleuren in het plaatje zitten. Het onder karton bepaal je ook op deze manier. Meestal gebruik ik nog een dunner tussen velletje extra.

Nu kan je borduren. Je bent nodig een naald (ik werk met een dunne, stompe, korte naald) De naald bepaal jijzelf.. Is maar net wat jij het prettigst vindt. En je bent plakband nodig.

Hoe te borduren staat op het patroon.. Bijv. 1-7 : steek onderkant kaart in( (laat een kort draadje aan de onderkant, deze plak je vast met plakband, plak niet over de gaatjes) en tel 7 gaatjes verder. (waar je insteekt is 1, waar je aan de bovenkant terug steekt is 7...dan aan de onderkant 1 gaatje verder (8) weer omhoog en terug tellen dus eigenlijk bij gaatje 2 weer naar beneden.. Gaatje 3 omhoog, tel weer 7 gaatjes, en dan bij 9 weer omlaag. Zo ga je verder...

Als alles klaar is. Draai je het werkje om... Dus waar alle draadjes en plakband te zien zijn... En wrijf voorzichtig alle gaatjes dicht met de bolle kant van een desert lepeltje...

Nu vouw je een A 4 karton dubbel en plak je het werkje langs de vouwlijn, maar wel dat een strookje zichtbaar blijft. +/- halve cm... Wat jij mooi vindt... De andere 3 kanten snij je eraf met dezelfde onderlap als langs de vouwlijn.
Nu kan je het 3d plaatje plakken... En evt nog verder versieren met dots, strass steentjes enz. en misschien nog een tekstje erbij, dit kan natuurlijk ook aan de binnenkant..

Hopelijk is het duidelijk zo...

Succes !! 
Als je nog vragen hebt hoor ik het graag.

Groetjes Linda LINZOOS 🌹